Managed hosting door True

Roemenië wint Imagine Cup 2009

 

Het Roemeense team Sytech heeft de Imagine Cup 2009 gewonnen. Dat is een programmeerwedstrijd die Microsoft voor studenten organiseert. De Roemenen wonnen een geldbedrag van 25.000 dollar. De teams uit Rusland en Brazilië eindigden op de tweede en de derde plaats. Het Nederlandse team viel niet in de prijzen. De finale van de wereldwijde programmeerwedstrijd werd gehouden in de Egyptische hoofdstad Caïro.

De studenten ontwikkelden een applicatie rond de opdracht 'Los 's werelds grootste problemen op'. Het winnende team maakte de toepassing UpCity, een community waarin burgers en overheden met elkaar kunnen samenwerken om problemen op te lossen. UpCity signaleert problemen en brengt hiervan de community op de hoogte. De hele community kan meedenken en helpen tot er een oplossing voor het probleem is gevonden.

Nederland werd vertegenwoordigd door het Rotterdamse team FreshGen van de Erasmus Universiteit. Zij ontwikkelden het Drug Donation Network, een ict-oplossing voor het gericht doneren van medicijnen. Jan Hummelman van Team FreshGen: 'We balen dat we niet hebben gewonnen, we hebben hard gewerkt aan het Drug Donation Network.' Het Nederlandse team strandde vóór de halve finale.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2989372). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×