Managed hosting door True

IBM combineert leiderschap met techniek

 

IBM heeft voor het eerst een werknemer uit de Benelux benoemd tot distinguished engineer. De aanstelling is voor de Belgische Marnix Gillis, die de afgelopen jaren werkte als executive it-architect en chief technology officer. Ict'ers met deze titel weten hoe zij managementvaardigheden kunnen combineren met technische expertise, aldus woordvoerder Jelmer Letterie.

De ict'er die benoemd wordt tot distinguished engineer helpt bij het ontwikkelen en implementeren van onder andere nieuwe strategieën, technologie en processen. Ook adviseert de werknemer klanten over het efficiënt benutten van ict.

Hoewel managementtaken en technische bezigheden meestal niet met elkaar gecombineerd worden, is dit volgens Letterie wel mogelijk. 'Als het om een technisch vraagstuk gaat moet moet een executive meestal zijn experts erbij halen', aldus de woordvoerder. 'Dit hoeft echter niet zo te zijn. Bij de distinguished engineer komen die twee samen. Bovendien hebben we verschillende programma's om iemand leiderschapsvaardigheden bij te brengen.'

IBM verwacht het aantal distinguished engineers in de Benelux de komende jaren verder uit te breiden. Wereldwijd heeft het bedrijf ongeveer 550 van zulke werknemers.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2975066). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×