Managed hosting door True

Avans geeft scholieren beeld van Informatica

 

Studenten

De academie voor ict en business van de Avans hogeschool in Breda heeft drie proefstudeerdagen georganiseerd. Tijdens deze dagen konden MBO-scholieren of leerlingen van de Havo of het VWO ervaren hoe het is om bedrijfskundige informatica of informatica te studeren. Bijna 60 jongeren meldden zich aan voor een van de drie dagen. De academie voor ict en business verwacht dat ongeveer 80 procent van deze studenten zich vervolgens ook aanmeldt voor een informaticastudie.

 ‘De proefstudeerdagen zijn voor ons zeer succesvol verlopen', vertelt Jolanda van Houten, docent communicatie aan de ict-opleidingen. ‘Wij hebben  dit jaar ook meer ruchtbaarheid aan deze mogelijkheid gegeven wat voor een groter aantal aanmeldingen heeft gezorgd voor de opleidingen informatica en bedrijfskundige Informatica.'  Potentiële studenten kunnen zich bij de Avans hogeschool oriënteren via open avonden, proefstudeerdagen en meeloopdagen, waarbij een scholier gekoppeld wordt aan een student.

Beter beeld

Tijdens de proefstudeerdagen krijgen geïnteresseerde middelbare scholieren en MBO'ers in kleine groepjes voorbeeldlessen. Bovendien worden zij door studenten van de informatica-opleidingen rondgeleid door het schoolgebouw van Avans. Ook is er ruimte voor de leerlingen om studenten van de opleidingen te ondervragen over hun ervaringen.

‘De ervaring leert dat het grootste deel van de leerlingen dat zich aanmeldt voor een proefstudeerdag zich ook daadwerkelijk inschrijft voor de opleiding', vertelt Van Houten. Dit komt volgens haar omdat leerlingen een beter beeld krijgen van wat de opleiding inhoudt.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2953907). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

En wat is hier de nieuwswaarde van? Vrijwel elke opleiding van elke hoge school in het land doet aan proefstudeerdagen. De informatica opleidingen aan de Haagsche Hogeschool doen dit al jaren, eveneens als vele andere scholen.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×