Managed hosting door True

ICT-vrouwen willen zich beter profileren

 

Netwerkgroep Women in IT houdt dinsdag 16 juni een bijeenkomst voor ict-vrouwen die aan hun imago willen werken. Het thema is ‘hoe profileer je jezelf als vrouwelijke ict-professional'. De bijeenkomst in het Amersfoortse pand van Sun Microsystems gaat onder andere over de vraag waarom netwerken belangrijk is voor vrouwelijke automatiseerders.

Ook komen tactieken voor een goede elevator pitch aan bod. Aan het begin van de avond kunnen de deelnemers workshops volgen over netwerken en houdt ict-consultant Esther de Groot een toespraak met de titel ‘ken je eigen-aardigheden'.

Marijke Jacobs, directeur van B & C Portals, geeft de laatste presentatie. Haar bedrijf ontwerpt en levert internetportals. Jacobs vertelt over manieren waarop ict-vrouwen zich kunnen profileren.

De bijeenkomsten die dit jaar nog volgen, hebben de thema's ‘Hoe scheppen bedrijven optimale omgevingsfactoren voor ict-vrouwen' en 'De bijdrage van rolmodellen in de bewustwordeing en ontwikkeling van vrouwen in de ict en hun omgeving'.

Coaching

Initiatiefneemster Symonne Swaag hoopt dat vrouwen door Women in IT hun kennis kunnen vergroten en delen. 'Dit is een netwerk voor en door vrouwen', zei Swaag eerder tijdens een bijeenkomst. 'Wij moeten een soort old-girls-network vormen, net als mannen dat doen.'

Daarnaast heeft het netwerk tot doel de rol van ict-vrouwen inzichtelijk te maken voor het bedrijfsleven en de ontwikkeling van leden te stimuleren via coaching en mentoring. Bovendien wil het bestuur de ‘vereniging' toegankelijk maken voor ict-studenten door te begeleiden bij loopbaanontwikkeling en studie.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2952485). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

Profileren? Ik zou zeggen: een leuke "Girls doing IT"-kalendertje!

Dames.. stop met het jezelf aanpassen aan een mannenbolwerk.

Vraag:
Waarom gaan jullie niet over tot het oprichten van een "all-female-ict company?" Dan kunnen jullie meteen laten zien hoe het beter kan

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.