Managed hosting door True

Softwarebedrijf SAP start training voor tester

 

Dienstverlener EclipseIT en softwarebedrijf SAP gaan ict'ers leren hoe zij geautomatiseerde tests kunnen ontwikkelen zonder het testscript technisch aan te passen. Het is een onderdeel van de training die de twee partijen samen gaan geven.

SAP en EclipseIT hebben een nieuwe training ontwikkeld voor SAP- en testsconsultants. De cursus moet testers klaarstomen voor het gebruik van SAP Test Acceleration & Optimization (TAO).

Ict'ers die willen werken met de nieuwe testmodule zouden naast kennis van testmethoden ook verstand van bedrijfsprocessen, testtooling en SAP nodighebben. De nieuwe training met de naam ‘Get ready to use SAP TAO' moet die kennis leveren.

Studenten die de lesstof onder de knie hebben, kunnen geautomatiseerde tests ontwikkelen en onderhouden zonder het testscript technisch aan te passen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2909772). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Als SAP daarnaast ook opfris cursussen voor SAP_developers gaat geven, snijdt het mes aan 2 kanten. Hoe beter en bewuster je immers kunt programmeren, des te minder hoeft er getest te worden achteraf.

@Ronald Vermeij: ben ik niet met je eens. Er moet dan net zo veel getest worden, alleen zal - misschien - de doorlooptijd van het testtraject beperkt kunnen worden doordat de kwaliteit van de geleverde software beter wordt.

Driekwart van de fouten ontstaat in de requirements...

Zo vernieuwend is het nu ook weer niet. Is gewoon pakkettesten, wat elke tester al in z'n opleiding mee (zou moeten) krijgt(en).

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×