Managed hosting door True

Hogeschool Zeeland stelt eerste lector ICT aan

 

Hogeschool Zeeland stelt Hans de Bruin aan als lector ict. De Bruin wordt na zijn inauguratie eind april als eerste lector officieel verantwoordelijk voor het integreren van onderwijs en onderzoek binnen de ict-opleidingen.

Hans de Bruin wordt de eerste lector ict van de Hogeschool Zeeland (HZ). Vanuit dit lectoraat zal hij ict-gerelateerd onderzoek initiëren en zoeken naar mogelijkheden om ict-oplossingen in te zetten voor de aanpak van maatschappelijk relevante problemen.

Resultaten

Hoewel zijn inauguratie nog moet plaatsvinden, is De Bruin al wel actief als onderzoeker binnen de ict-opleidingen. "Ik ben ongeveer één jaar bezig als lector, maar pas wanneer ik geïnaugureerd ben, is het officieel", vertelt hij. Dit blijkt echter een reden te hebben. "Het is leuker om tijdens een inauguratie al de eerste onderzoeksresultaten te presenteren. Op die manier kun je laten zien wat je aan het doen bent en wat het oplevert."

De Bruin is sinds de start van de ict-opleidingen zeven jaar geleden verbonden aan de Hogeschool Zeeland. Voor zijn aanstelling als lector was hij hoofd van de afdeling. Naast de academische carrière die De Bruin had als onderzoeker aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en promovendus aan de Erasmusuniversiteit Rotterdam, werkte hij voor zijn aanstelling in Zeeland ook als consultant in het bedrijfsleven.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2886807). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Als student heb ik aan meerdere projecten mee mogen werken van het lectoraat. De projecten zijn vooruitstrevend en zijn vaak een goede leeromgeving voor de studenten.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×