Managed hosting door True

EU wil meer Cyberellas in ICT-sector

 

De Europese Commissie organiseert op drie maart een conferentie onder de naam ‘Cyberellas are IT!' Op deze dag tekenen verschillende ict-bedrijven een EU-gedragscode om vrouwen te stimuleren een carrière in de ict na te jagen.

Op drie maart tekenen verschillende ict-bedrijven de ‘Code for Best Practices for Women in ICT'. Deze code biedt ict-bedrijven handvatten om vrouwen aan te trekken en deze vrouwen vervolgens voor de ict-sector te behouden.

Het ondertekenen van de gedragscode maakt deel uit van een breder initiatief van de Europese Unie om meer inzicht te geven in de ict-sector en de verschillende carrièremogelijkheden binnen de sector onder de aandacht te brengen.

Rolmodel

Tijdens de ‘Cyberellas are IT!'-conferentie wordt ook een presentatie gegeven over het ‘Shadowing 2008'-initiatief. Dit initiatief liet jonge vrouwen zien wat werken in de ict-sector precies inhoudt door ze een dag mee te laten lopen met een vrouwelijk ‘rolmodel' uit de ict.  Twintig technologiebedrijven hebben meegewerkt aan het project.

Eurocommissaris Viviane Reding, die zelf tijdens de Braga Conferentie twee dagen geschaduwd is door twee jonge vrouwen, opent de conferentie.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2881430). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×