Managed hosting door True

Minder MBO-studenten ICT dan vorig schooljaar

 

Er namen in het schooljaar 2007/2008 iets minder leerlingen deel aan een mbo-opleiding op het gebied van ict dan een schooljaar eerder. Het zijn vooral mannen die een ict-opleiding op het gebied van ict volgen.

Het aantal studenten dat aan een ict-opleiding op mbo-niveau deelnam is in het schooljaar 2007/2008 licht gedaald vergeleken met een schooljaar eerder. In het schooljaar 2007/2008 namen 22598 leerlingen deel aan een mbo-opleiding op het gebied van ict. Een schooljaar eerder waren dat nog 22707 leerlingen.

Het zijn vooral mannen die een ict-opleiding volgen op mbo-niveau. Slechts vier procent van de leerlingen zijn vrouw. Bij de mannen staat de ict-opleiding in de top tien van meest populaire opleidingen. Een ict-opleiding wordt na een opleiding op het gebied van bouw het meest gekozen.

Het merendeel van de leerlingen volgt een opleiding op mbo-niveau vier, ongeveer 45 procent. Dit is het hoogste mbo-niveau. De opleidingen tot applicatieontwikkelaar, ict-beheerder en netwerkbeheerder zijn opleidingen op mbo-niveau vier. Ongeveer dertig procent van de leerlingen volgt een opleiding op niveau drie.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2880505). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×