Managed hosting door True

HP schrapt 25.000 banen

 

HP schrapt 25.000 banen. De reorganisatie is onderdeel van de integratie met dienstverlener EDS.

Hewlett-Packard (HP) schrapt de komende drie jaar wereldwijd bijna 25.000 banen. De reorganisatie is onderdeel van de integratie met de eerder overgenomen automatiseerder Electronic Data Systems (EDS). Het aantal geschrapte functies is gelijk aan ongeveer 7,5 procent van het gezamenlijke personeelsbestand. Ongeveer de helft van de banen verdwijnt in de VS.

De reorganisatie kost ongeveer 1,7 miljard dollar. De maatregelen moeten leiden tot besparingen van ongeveer 1,8 miljard dollar op jaarbasis. Dat bedrag wordt geïnvesteerd in verbetering van de marketing en verkoop-afdeling, optimalisatie van de logistiek en opkomende markten.

HP nam EDS eerder dit jaar over voor bijna 14 miljard dollar. Daarmee is de oorspronkelijke hardwareleverancier de op een na grootste ict-dienstverlener ter wereld na IBM.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2704756). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

De HP-EDS Business Case = Aantal Werknemers eruit * Gemiddeld Jaarsalaris * Discount Factor = 24600 * 100.000 * 5.28 = 13 Miljard. Zo simpel zijn de Business Cases van CEO's van dit soort bedrijven. De discount factor is te berekenen door de Netto Contante Waarde te nemen van de toekomstige vrije cashflows welke ontstaan door de kosten vermindeling van salarissen van ontslagen medewerkers.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.