Managed hosting door True

Cao met loonsverhoging bij Getronics

 

Het prestatieloon in de ict raakt uit de mode. Dat concluderen de bonden, na het afsluiten van de cao met Getronics. "De ict-dienstverleners realiseren zich dat ze de gewone medewerkers niet kunnen blijven vergeten."

Nederlands op drie na grootste ict-dienstverlener (in aantal werknemers) laat voor één keer het prestatieloon los. Alle ict'ers bij Getronics krijgen vanaf deze maand 1 procent meer loon.
 
Ook voor volgend jaar zijn bedrijf en bonden een algemene, eenmalige loonsverhoging overeengekomen. Op 1 april krijgen alle medewerkers een eenmalige uitkering van 0,5 procent loon. De collectieve verhoging moet goedmaken dat het bedrijf de afgelopen jaren minder loonsverhogingen heeft betaald, aldus bonden en bedrijf.
 
Het prestatieloon is echter niet afgeschaft: op 1 januari krijgen de dienstverleners die 'normaal' of 'goed' presteren, er opnieuw 1 procent bij. Toch zien de bonden in deze afspraak een trend.
 
De eerstvolgende ict-cao's waarover de bonden gaan onderhandelen, zijn die van Pinkroccade, EDS of Atos Origin. Carla Kiburg, onderhandelaar voor FNV Bondgenoten: "Ook bij deze bedrijven speelt het afzwakken van de 'pay for performance' beloning. Ze realiseren zich dat ze ook de medewerkers die gewoon hun werk doen wat extra's moeten geven. Die vormen tenslotte de basis voor de 'high-performers'. Je kunt hen niet blijven vergeten."
 
De loonafspraak bij Getronics is de laatste collectieve arbeidsovereenkomst voor 2004 waar sprake is van een loonsverhoging. De regering sprak in het zogenoemde 'najaarsakkoord' met de bonden af dat er volgend jaar geen structurele loonsverhogingen komen. De bonden zullen echter wel onderhandelen over bijvoorbeeld eenmalige verhogingen, prestatieafhankelijke uitkeringen en verruiming van de loonschalen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/249309). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×