Managed hosting door True

ECABO zoekt beste mbo ict'ers

 

Kenniscentrum ECABO zoekt drie mbo ict'ers die zich willen meten aan andere Europese mbo ict'ers. De opzet van de verkiezing voor beste ict-beheerder is veranderd en daarom is een Europese deelname mogelijk.

Drie mbo ict'ers kunnen dit schooljaar op Europees niveau strijden voor de titel van beste mbo ict'er van het jaar. Dit is mogelijk geworden omdat ECABO voor een nieuwe opzet heeft gekozen van de verkiezing voor beste ict-beheerder.

De verkiezing tot beste ict-beheerder wordt ieder jaar in Rotterdam gehouden en maakt deel uit van de Skills Masters. Tijdens deze grote informatiebeurs voor (v)mbo'ers over opleidingen en beroepen wordt de beste leerling in zijn/haar vakgebied gekozen. De afgelopen drie jaar heeft ECABO tijdens de beurs ook de finale georganiseerd van de verkiezing van de beste ict-beheerder en directiesecretaresse.

Selectiedag

Dit jaar wordt eerst in Amersfoort een selectiedag georganiseerd, een week later volgt een landelijke beroepenwedstrijd. Uit de deelnemers wordt uiteindelijk de beste Microsoft-, Cisco- en open source-ict'er gekozen. Microsoft en Cisco werken mee aan de selectie van deze ict'ers.

Uiteindelijk wordt er van de winnaars een landenteam geselecteerd dat meedoet aan een pilotwedstrijd, Preview EuroSkills, georganiseerd tussen drie landenteams. Volgend jaar september gaat het team naar EuroSkills, om te strijden tegen andere Europese teams.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2174436). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×