Managed hosting door True

Zes van 25 beste werkgevers is ict-bedrijf

De arbeidsvoorwaarden bij Nederlandse ict-bedrijven zijn niet meteen supergoed, maar dat doet niets af aan de tevredenheid van werknemers. In de lijst met beste werkgevers van Intermediar staan zes ict-bedrijven.

Ict-bedrijven doen het goed als gekeken wordt naar de tevredenheid van werknemers. Dat blijkt uit het werkgeversonderzoek van vakblad Intermediar. In de lijst van 25 beste werkgevers van Nederland staat zes ict-bedrijven. Wordt echter gekeken naar de beste bedrijven op het vlak van arbeidsvoorwaarden, dan staan geen ict-bedrijven in de top 25. Toch zijn medewerkers van ict-bedrijven daar niet rouwig om. Acht ict-bedrijven staan in de top 25 als gekeken wordt naar de tevredenheid van medewerkers.

Macaw is het eerste ict-bedrijf in de lijst met 25 beste werkgevers van Nederland. Het bedrijf staat op een achtste plek. Het scoort vooral hoog met de goede werksfeer, die een 8,4 krijgt en te danken is aan de maandelijkse uitstapjes - van theater tot dierentuin met de kinderen - en het jaarlijkse buitenlandreisje met het hele bedrijf.

Andere bedrijven

Het bedrijf Caesar staat op een negende plek in de lijst met 25 beste werkgevers en dat komt vooral door de tevredenheid van de werknemers. In die lijst staat het bedrijf op een tweede plek. Werkinhoud geven de werknemers een 8,6, werksfeer krijgt een 8,8. Ondanks deze goede scores moet Caesar Macaw voor laten gaan door slechtere scores op andere criteria.

Andere goede ict-werkgevers in de lijst zijn Sogeti (10), TOPdesk (13), PTS Software (18) en CIBER (23). In de lijst van werkgevers waarvan de tevredenheid van de werknemers hoog is, staat nog TOPdesk (3), Uphantis (5), VX Company (6), CIBER (7), Sogeti (8), Macaw (9) en PTS Software (10).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het beste bedrijf is je eigen bedrijf. Een werkgever betaalt je net genoeg zodat je geen ontslag neemt, een werknemer werkt net hard genoeg om niet ontslagen te worden.

Jammer dat Computable niet beter oplet.

Uphantis is het eerste IT-bedrijf op de lijst met een 5de plaats. Sterker nog vanuit het niets op de vijfde plaats. Een bedrijf dat 2,5 jaar geleden nog niet bestond en nu met 180 medewerkers is en op de 5de plaats scoort wat werknemers tevredenheid betreft. Misschien zou het iets met elkaar te maken hebben?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.