Managed hosting door True

MBCF begeleidt Duitse verkoop BNS aan MHP

 

Overname handen schudden

Financieel adviesbureau MBCF uit Amstelveen heeft een begeleidende rol gespeeld bij de verkoop van het Duitse softwarebedrijf BNS aan MHP Software. MBCF adviseerde de verkopende eigenaren van BNS: de Oostenrijkse investeringsmaatschappij Dreyer Ventures en algemeen directeur Patrick Wallinger. Het is voor MBCF de vierde internationale it-transactie in elf maanden.

De Duitse leverancier van transportmanagementsoftware BNS is actief in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Het in 1995 opgerichte bedrijf uit Düsseldorf werd in 2008 gekocht door de Oostenrijkse investeringsmaatschappij Dreyer Ventures en ondernemer/investeerder Patrick Wallinger. Die hebben hun aandelen nu van de hand gedaan aan MHP Software.

Dit is een onderdeel van MHP Solution Group, een automatiseerder voor de logistieke keten met activiteiten in Duitsland, Oostenrijk en Spanje. De software- en hardwaregroep kwam in 2016 in handen van de Duitse investeringsmaatschappij Elvaston Capital.

MBCF sprak met geïnteresseerde overnamekandidaten uit Europa en Noord-Amerika. Daaruit kwam de MHP Group uit Neustadt am Rübenberge als beste kandidaat naar voren. Volgens Wallinger, die ook algemeen directeur was van BNS, is het bureau als adviserende partij aangetrokken vanwege de kennis op het gebied van de internationale software- en it-dienstenmarkt.

  

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6052177). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×