Managed hosting door True

Akamai koopt performance-specialist Soasta

 

Overname

Het Amerikaanse internetbedrijf Akamai Technologies neemt het eveneens Amerikaanse Soasta over, een specialist in digitale performance-management. Met de overname wil Akamai haar klanten meer inzicht geven in de business impact van hun website- en applicatie-optimalisatiestrategie. Welk bedrag met de overname gemoeid is, is niet bekendgemaakt. De acquisitie wordt naar verwachting aan het begin van het tweede kwartaal afgerond.

Soasta, met het hoofdkantoor in Mountain View (California), levert een platform waar de performance van it-producten, zoals websites en apps, wordt gemeten, getest en geanalyseerd. Dit geeft gebruikers inzicht in zowel de technologische als zakelijke context en helpt bij het opstellen en implementeren van een performance-optimalisatiestrategie.

De oplossing van Soasta wordt via de overname toegevoegd aan het Web Performance Solution-portfolio van Akamai. Dit geeft Akamai-klanten meer inzicht in de business impact van hun website- en applicatie-optimalisatiestrategie. 

Nieuw Amsterdams kantoor

Akamai maakt ook bekend dat de Nederlandse vestiging naar een nieuw locatie verhuist. Het was vijf jaar gevestigd aan de Amsterdamse Kingsfordweg en vindt nu residentie in een kantoor aan de Kabelweg (Amsterdam). Hiermee claimt het bedrijf in Nederland te kunnen groeien.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5989961). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×