Managed hosting door True

Nederland tweede in digitale EU-index

 

Nederland is in de Digital Economy and Society Index van de Europese Unie gestegen naar de tweede plek. In 2015 kwam Nederland uit op de vierde plaats. Het gaat om een ranglijst waarin de 28 EU-lidstaten beoordeeld worden op connectiviteit, beroepsbevolking, internetgebruik, integratie van digitale technologie en digitalisering in de publieke sector.

De eerste plek in de Digital Economy and Society Index wordt ingenomen door Denemarken, Zweden eindigt als derde. Volgens de onderzoekers is Nederland de snelste groeier in de kopgroep. Andere snelle groeiers zijn Duitsland (negende plek in eindlijst), Estland (zestiende in eindlijst), Malta (elfde in eindlijst) en Oostenrijk (twaalfde in eindlijst).

Opvallende achterblijver is Frankrijk (zestiende in eindlijst). Dat land blijft volgens de kwadranten voor groeiontwikkelingen vooral achter in de adoptie van internet in het dagelijks gebruik van burgers. Het gaat bijvoorbeeld om zaken als nieuwsgaring, sollicitaties, en online cursussen.

Roemenië is na Bulgarije, Estland en Italie, hekkensluiter. Maar de onderzoekers stellen dat die landen wel inlopen op de lijstaanvoerders.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5762141). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


Partnerinformatie
 

Reacties

Deze digitale toppositie creeert ook bijbehorende verantwoordelijkheden:
Ik ben benieuwd of de toplanden even goed zijn in informatiebeveiliging?
Noblesse Oblige ==> wie dit weet mag hier gerust op reageren!!

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×