Managed hosting door True

Intel schrapt 12.000 banen

Chipmaker richt zich op datacenter en IoT

 

Intel kondigt een grote reorganisatie aan, er verdwijnen twaalfduizend banen. Het bedrijf ziet de vraag naar chips voor pc's teruglopen en richt zich op de ontwikkeling van chips voor datacenterapparatuur en IoT.

Chipmaker Intel schrapt wereldwijd twaalfduizend banen, dat is ongeveer 11 procent van het wereldwijde personeelsbestand. Het bedrijf kampt met een teruglopende vraag naar chips voor pc's en kondigt een herstructureringsprogramma aan waarbij banen verdwijnen. Het bedrijf gaat zich meer richten op chips voor datacenterapparatuur en internet of things (IoT).

Dat maakte de chipleverancier bekend tijdens de presentatie van kwartaalcijfers. In ongeveer zestig dagen moet de reorganisatie afgrond zijn. Het gaat om gedwongen ontslagen, vrijwillig vertrek en natuurlijk verloop.

De aandeelhouder en belangrijke klant van de Nederlandse chipmachinefabrikant ASML heeft al tijden last van een slinkende vraag naar chips voor pc's. Het bedrijf wil zich nog meer gaan richten op groeimarkten, zoals bijvoorbeeld chips voor datacenters en IoT.

 

Big data

Intel ontwikkelt nieuwe chips voor de inrichting van IoT. Het bedrijf richt zich bijvoorbeeld op intelligente sensoren. Die moeten de groeiende stroom van data die bedrijven verzamelen voor analyse (big data) indammen. De chips moeten de selectie van data aan het begin van de keten verbeteren, zodat bedrijven minder gegevens verzamelen waar ze uiteindelijk niets mee doen en sneller data kunnen analyseren.

Intel kondigde ook aan dat financieel topman Stacy Smith een nieuwe rol krijgt. Hij wordt verantwoordelijk voor operationele activiteiten als productie en verkoop. Er wordt nog gezocht naar een opvolger voor zijn cfo-positie. Tot die tijd blijft Smith ad-interim aan als cfo.


Email

In een email richt ceo Brian Krzanich’s zich tot zijn medewerkers. Daarin schrijft hij dat het bedrijf transformeert van een leverancier van chips voor pc's naar een chipmaker voor slimme en door internet of een ander netwerk verbonden apparaten. Krzanich, die bijna die jaar gelden aantrad als Intel-ceo, noemt het datacenter en IoT de belangrijkste groeimarkten voor Intel.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5743755). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×