Managed hosting door True

Google opent digitale werkplaats in Eindhoven

 

online leren

Google opent een digitale werkplaats in Eindhoven. Het geeft zzp’ers uit de regio een online training om de digitale vaardigheden bij te spijkeren die nodig zijn voor online groei. Eindhoven is de eerste stap van Google om ondernemers in Nederland bij te scholen. Het heeft de doelstelling om eind volgend jaar dertigduizend Nederlanders te hebben opgeleid. Hiervoor werkt het samen met de Nederlandse microfinancieringsorganisatie Qredits, kleine ondernemersverenigingen en gemeenten.

Google meent dat er digitale vaardigheden nodig zijn om als bedrijf te kunnen groeien. Dat kan gaan van online marketing tot een basiskennis van internettools. Google wil graag een steentje bijdragen aan kennisontwikkeling en is daarom in februari met een traject gestart om voor het einde van 2016 één miljoen Europeanen te trainen in ‘essentiële digitale vaardigheden’.

Eindhoven

In Nederland heeft het de doelstelling om dertigduizend mensen bij te scholen. Een eerste stap om dit te realiseren, is de opening van een digitale werkplek in Eindhoven. Google biedt twee dagen een online training aan duizend zelfstandige en kleinschalige ondernemers uit de regio. Het koos voor de Brabantse stad, omdat het vaak de digitale hoofdstad van Nederland wordt genoemd. ‘De regio is rijk aan digitale start-ups die inmiddels internationale successen boeken. Ondernemingen zoals deze zijn bekend met de manieren waarop het internet bedrijven kan helpen om snel te groeien. Met de digitale werkplaats willen we kleine bedrijven en zzp’ers uit de regio de mogelijkheid bieden om het internet te benutten als groeimotor’, aldus Google.

Henk Kamp, minister van Economische Zaken, tijdens de opening in Eindhoven: ‘Nederland is een van de meest innovatieve landen ter wereld, mede dankzij een sterke ict-infrastructuur. Om concurrerend te blijven is ict als toepassing en vaardigheid, voor het mkb, onmisbaar geworden. Deze ondernemers zorgen voor veel nieuwe banen en spelen een belangrijke rol bij de ontwikkeling van producten en diensten. Door hen te faciliteren bij het extra inzetten van ict wordt het fundament voor verdere economische groei verstevigd en zorgen we voor meer werkgelegenheid. Dit prijzenswaardige initiatief van Google draagt daar aan bij.’

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5646317). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×