Managed hosting door True

Prime Ventures ziet brood in Jordaanse webwinkel

 

De Nederlandse investeringsmaatschappij Prime Ventures steekt, samen met drie andere investeerders, tien miljoen dollar in Markavip, een online warenhuis uit Jordanië. Het webbedrijf, opgericht door Ahmed Alkhatib en Amer Abulaila gebruikt het geld voor de financiering van de uitbreiding van de activiteiten in het Midden-Oosten en Noord-Afrika en de versterking van het managementteam.

Prime Ventures coördineerde de kapitaalronde, waaraan ook de Belgische investeringsmaatschappij Hummingbird Ventures en de Amerikaanse fondsen Lumia Capital en Invus meedoen.

Van Markavip wordt beweerd dat het buiten Israël de snelst groeiende webwinkel in het Midden-Oosten is. Het bedrijf zegt dat het dagelijks zo'n 200.000 bezoekers trekt. Medeoprichter Alkhatib leerde de kneepjes van het vak bij internetbedrijf Zazzle uit Silicon Valley, waar hij ruim vier jaar werkte.

Vorige maand maakte Prime Ventures bekende mee te doen aan een kapitaalverstrekking van vijf miljoen euro aan Intrinsic-ID. Dat is een spin-off van Philips die internetbeveiligingsoplossingen aanbiedt. De financieringsronde werd geleid door Robert Bosch Venture Capital GmbH.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4502996). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×