Managed hosting door True

RIPE-oprichter Rob Blokzijl krijgt lintje

Dit artikel delen:

Robert (Rob) Blokzijl, oprichter en voorzitter van Ripe (Réseaux IP Européens), blijkt een koninklijke onderscheiding te hebben ontvangen voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van Internet in Europa. Hij is tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau benoemd tijdens een officiële ceremonie door de waarnemend burgemeester van Amsterdam, Lodewijk Asscher.

Met het lintje krijgt Blokzijl erkenning voor zijn pionierswerk op het gebied van internet. Hij wordt gezien als één van de sleutelfiguren van het Europese Internet en is actief binnen vele organisaties, waaronder Ripe, de Ripe NCC, AMS-IX, Ivann, Nominet, het Nationaal instituut voor subatomaire fysica (Nikhef) en de Navo.

Ripe is een forum waaraan partijen die zijn geïnteresseerd in wide area IP networks kunnen deelnemen. Het bestaat sinds november 1989. Ripe heeft zich bijvoorbeeld hard gemaakt voor een goede IP-registratie in Europa, wat in 1992 resulteerde in de eerste Regional Internet Registry (Rir). Blokzijl was van oktober 1999 tot december 2002 llid van de Icann Board.

NIKHEF

Blokzijl studeerde aan de Universiteit van Amsterdam en is gepromoveerd op het gebied van experimentele fysica. Momenteel is hij werkzaam bij het Nikhef. Zijn werkgever stelt dat: 'Mede dankzij Rob zijn belangrijke internetorganisaties gestart bij Nikhef: Rare (nu Terena, de Europese vereniging van Academische netwerken), Ripe en ook de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) hebben alle hun eerste kantoor gehad bij Nikhef. Rob bewerkstelligde dat begin jaren negentig de eerste Internet Service Providers in de Nikhef-computerruimte een neutrale locatie vonden om met elkaar internetverkeer uit te wisselen. Inmiddels is de Nikhef-computerruimte uitgegroeid tot één van de belangrijkste knooppunten van AMS-IX.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.