Managed hosting door True

Gemnet is nieuwe ISP gemeente Utrecht

 

De gemeente Utrecht wil voortaan zaken doen met één internetdienstverlener en heeft daarvoor Gemnet aangetrokken. Het contract heeft een looptijd van vijf jaar. Het KPN-dochter moet zorgen voor de koppeling van de gemeente aan internet, een backupvoorziening en het beschikbaar stellen van een /24-ip-blok. Ook zijn in de overeenkomst afspraken over eventuele aanvullende diensten met betrekking tot DNS fall-back, e-mail fall-back, domeinregistratie en het afnemen van additionele internetverbindingen.

Het netwerk van de gemeente Utrecht, CatharijneNetIII geheten, is een lan/wan-omgeving die voorzien is van Multi Protocol Label Switching - (MPLS) en Resilient Packet Ring Technologie (RPR). In totaal zijn er zo'n honderdtwintig locaties. De gemeente gebruikt nu nog een redundante firewall-omgeving op één locatie voor de koppeling aan internet, maar wil de backup uitbreiden naar twee locaties.

Gemnet beschikt over een breedbandig landelijk netwerk, speciaal opgezet voor de publieke sector. Daarnaast biedt het KPN-onderdeel internet- en beveiligde e-maildiensten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3350765). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.