Managed hosting door True

Izito lanceert nieuwe Nederlandse zoekmachine

 

Met de nieuwe Nederlandse zoekmachine van Izito kunnen gebruikers hun zoekresultaten organiseren, aanpassen en zelfs parkeren om ze later te bekijken.

Daarmee is Izito de eerste zoekmachine die non-lineair zoekgedrag ondersteunt, aldus de makers.  De naam Izito is een combinatie van het Engelse woord "I" = "Ik" en het Griekse woord "Zito" = "Zoeken". Izito staat dus voor "Ik Zoek". Uit recent onderzoek blijkt volgens Izito dat zoekacties op het web vrijwel nooit verlopen volgens het bekende lineaire stramien ‘zoeken, kijken, klikken, klaar’. Gebruikers komen meerdere keren terug naar de pagina met resultaten en gebruiken die als uitvalsbasis en navigatiemiddel. De interface van Izito is speciaal ontworpen om dit typisch menselijke zoekgedrag beter te ondersteunen.

“Met de Izito interface nemen we het feitelijke zoekgedrag als uitgangspunt en ondersteunen dat met de nieuwste technieken”, zegt Hans van den Berg, één van de oprichters van Izito. “Een zoekmachine moet aansluiten bij het gedrag van de gebruikers en niet andersom. De interface moet zo natuurlijk mogelijk aanvoelen. Komend najaar gaan we daar nog een stap verder in, door menselijke intelligentie direct te gebruiken in het zoekproces.”

De resultaten bij Izito openen in een frame. Dat betekent dat niet het webadres van de gevonden pagina in de adresblak van de browser verschijnt, maar in plaats daarvan het adres waarmee Izito zelf op de proppen komt.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/322212). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×