Managed hosting door True

EC stelt Microsoft-straf voorlopig uit

 

De Europese Commissie heeft de strafmaatregelen voor Microsoft tijdelijk opgeschort. Dit is in afwachting van een gerechtelijk besluit over Microsofts verzoek de straf op te schorten zolang het hoger beroep loopt.

De straf bestaat uit een recordboete van 497 miljoen euro en een reeks gedragsaanpassingen, zoals de verplichting binnen negentig dagen een Windows-uitvoering te leveren zónder gekoppelde Media Player-software, en binnen honderdtwintig dagen code en api's te openbaren voor communicatie met Windows. Concurrenten moeten met laatstgenoemde hun producten, vooral serverbesturingssystemen en -software, beter kunnen afstemmen op het marktdominante pc-besturingssysteem.
 
De termijn voor de Media Player-ontbundeling verliep vandaag. Microsoft heeft vrijdag zijn verzoek ingediend om alle strafmaatregelen uit te stellen gedurende het hoger beroep. De Windows-producent had in maart al, direct na de strafoplegging door de EC, aangekondigd in beroep te gaan. Die gerechtelijke procedure kan wel vier of zelfs vijf jaar in beslag nemen.

 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/305639). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.