Managed hosting door True

Denit huurt serverpark van XS4ALL

 

Hostingprovider Denit Hosting Solutions slaat de armen ineen met internetaanbieder XS4ALL bij het realiseren van een nieuw serverpark. De komende vijf jaar huurt Denit een datavloer van ongeveer tweehonderd vierkante meter bij de Amsterdamse internetprovider. De nieuwe datavloer moet ruimte gaan bieden aan tachtig serverkasten. De hostingprovider zal ook eigen kantoorruimte in gebruik nemen in het datacenter dat medio juli in gebruik genomen moet kunnen worden.

Met het nieuwe serverpark hoopt Denit de groei die het bedrijf de afgelopen jaren heeft doorgemaakt op te kunnen vangen wanneer deze ook de komende jaren doorzet. ‘We blijven groeien. De andere twee datacentra die Denit nu gebruikt zitten al redelijk vol. We verwachten dat de we groei van de komende jaren niet meer aan zullen kunnen met de huidige datacentra', aldus een woordvoerster van Denit. De twee huidige datacentra die de hostingprovider momenteel gebruikt worden uiteindelijk gemigreerd naar het nieuwe datacentrum van XS4ALL.

Kwaliteit van de dienstverlening staat volgens Denit bovenaan de eisenlijst van de hostingprovider. ‘Dat is ook de reden dat we voor XS4ALL hebben gekozen', aldus de Denit-woordvoerster. ‘Heel belangrijk is dat ook alle kritische applicaties van KPN draaien in het datacenter waarin Denit komt. Deze applicaties hebben de hoogste prioriteit er wordt dus vanuit KPN gezorgd dat het center oerdegelijk is. Het datacenter voldoet ook aan de allerstrengste normen op het gebied van veiligheid, wat voor ons echt een vereiste was.' De ruimte waar Denit de circa tachtig serverkasten kan gaan plaatsen is uitgerust met nieuwe apparatuur die de systemen koel moeten houden en brand moeten voorkomen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2959070). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×