Managed hosting door True

Monster verrijkt zich met Duitse Jobpilot

 

Monster, de moeder van Monsterboard, heeft opnieuw een slag geslagen op de Europese markt. Het neemt het Duitse Jobpilot van het Zwitserse Adecco over. De overname past binnen de strategie van Monster om een nog prominentere positie op de Europese markt voor online recruitment te verwerven.

Uitzender Adecco liep al langer rond met plannen om Jobpilot te verkopen. De overname van Jobpilot door Monster wordt door analisten geschat op een bedrag dat net de honderd miljoen dollar overstijgt.

Het Duitse Jobpilot gaat meteen bijdragen aan de winst vanMonster. Het Amerikaanse bedrijf betaalt 57 miljoen dollar in contanten en één miljoen aandelen Monster aan Adecco. Ook wordt 18,9 miljoen dollar extra betaald om het werkkapitaal van Jobpilot te bekostigen.

Door de overname van Jobpilot wordt Monster in een keer marktleider in Duitsland. Ook zorgt Jobpilot ervoor dat Monster makkelijker toegang krijgt tot Middden-Europa. Jobpilot had een omzet van ongeveer 28 miljoen in 2003 en is volgens Monster winstgevend.

Voor Monster betekent de overname dat het versneld kan groeien op de Europese markt. Monster is al lang een van de meest dominante partijen op de markt voor online recruitment.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/278275). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×