Managed hosting door True

Financieel getinte spam neemt hand over hand toe

 

Het aandeel van financieel getinte junkmail in de totale hoeveelheid spam neemt fors toe. Dat blijkt uit gegevens van het Britse Clearswift, dat maandelijks bijhoudt wat voor soort spam er wordt verstuurd.

26 procent van alle spam heeft inmiddels met een of andere vorm van ’personal finance’ te maken. Ter illustratie: een maand geleden was dat nog geen 10,8 procent. Zo’n grote toename is nog nooit eerder voorgekomen, zegt Clearswift.

Van de totale spam heeft 8 procent met porno en daaraan gelieerd materiaal te maken, zo vertelt de spam-index van het Britse ’mailsweep’-bedrijf . In 57 procent van de spam-gevallen worden nog steeds medicijnen aangeboden die zouden moeten zorgen voor 'bovenmenselijke presaties.'


Toch neemt ook het aantal gouden tips toe. In dergelijke mailtjes worden mensen aangespoord om bepaalde aandelen te kopen. Die spam wordt veelal verstuurd met de bedoeling om de prijs van een bepaald aandeel op te drijven. Niet zelden versturen de spammers een dergelijk mailtje dan ook vanuit eigen gewin. Het is niet de enige vorm van veel verstuurde financiële spam. ’Verbeter uw hypotheekvoorwaarden nu’ is nog zo’n veelverstuurde.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/274830). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×