Managed hosting door True

Nieuw platform voor hostingproviders opgericht

 

Dutch Hosting Provider Association (DHPA) is de naam van een nieuw platform voor hostingproviders. Het doel van het platform is om de sector naar een hoger plan te tillen. Het platform wordt ondersteund door onder meer Cisco, IBM, Microsoft, Sun en ecp.nl.

Initiatiefnemers van de Dutch Hosting Provider Association (DHPA) zijn de hostingproviders Apcare, Bluedome, Cyso Managed Hosting, IS Interned Services, NXS Internet, PINS en Rackspace Managed Hosting. Het initiatief wordt ondersteund door Cisco, IBM, Microsoft, SUN en ecp.nl, de organisatie die het elektronisch zakendoen wil stimuleren en Nederland als informatiemaatschappij op de kaart wil zetten.

De DHPA streeft naar een verdere professionalisering van de hostingsector. Het platform wil het imago en de rentabiliteit van de sector verbeteren. Volgens het platform wordt vooral binnen het mkb het strategische belang van hosting niet onderkend. Het gevolg is dat investeringen in serieuze hostinginfrastructuren achterblijven. Daarnaast wil het platform expertise en informatie uitwisselen en een spreekbuis zijn voor media, politiek en andere partijen.

Voor de toelating tot het platform gaat de DHPA een aantal criteria en een gedragscodes opstellen. Hieraan moeten de leden zich houden om het afbreukrisico voor de sector tot een minimum te beperken. Hostingproviders die lid zijn van het nieuwe platform moeten gekwalificeerd personeel in dienst hebben, meegroeien met hun klanten, investeren in kennis en kunde en zich inzetten voor de ontwikkeling van innovatieve technieken.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2203702). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×