Managed hosting door True

Vint Cerf stopt als voorzitter van ICANN

 

Vinton Cerf stopt als voorzitter van de ICANN. Hij gaat zich toeleggen op het schrijven van boeken. Het is nog niet bekend wie de nieuwe voorzitter wordt.

Internetpionier Vint Cerf legt na zeven jaar de functie als voorzitter van de Internet Corporation of Assigned Names and Numbers (ICANN) neer. De maximale zittingstermijn is verstreken. Cerf hoopt na zijn vertrek nog te kunnen blijven werken als bestuurslid van het IPv6-forum, advocaat en schrijver. Hij blijft ook aan als chief internet evangelist bij Google, waar hij werkt sinds 2005.

Cerf startte in 1999 bij de ICANN, een jaar nadat de organisatie werd opgericht. De ICANN besluit onder andere over nieuwe topleveldomeinen, het toewijzen van domeinnamen en de uitgifte van ip-nummers. Cerf werd in 2000 voorzitter van de ICANN. Hij kijkt er naar uit om de 25 tot 40 procent van zijn tijd die hij in de ICANN stak aan andere dingen te kunnen besteden. "Ik heb geen spijt van de tijd die ik er doorgebracht heb, maar ik kijk er naar uit om de tijd weer te kunnen gebruiken", zegt hij.

Het is nog niet bekend wie de nieuwe voorzitter wordt van de ICANN.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2192000). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×