Managed hosting door True

Nederlanders meester in het bloggen

 

Meer dan de helft van de Nederlanders doet aan 'social computing'. Ons land kent de meeste websites op dat vlak, sites zoals Hyves.nl en Web-log.nl.

Uit cijfers van onderzoeksbureau Forrester blijkt dat 57 procent van de Nederlander aan ‘social computing' doet. Forrestor bedoelt daarmee de activiteiten op internet, zoals onder andere weblogs schrijven, podcasts beluisteren of rss feeds lezen.

Ons land behoort tot de top van Europa. Nederlanders bloggen het meest, vergeleken bij andere Europeanen, 15 procent houdt een blog of een website bij. Nederlanders plaatsen niet alleen veel content online, ze lezen en reageren ook vaak op andere artikelen.

Van de Europeanen doet 60 procent aan ‘social computing'. Het lezen van peer reviews is de online activiteit die het meest gedaan wordt. Hiermee wordt bedoeld dat schoolwerk of andere teksten of muziek gelezen of beluisterd worden door experts op het internet. Consumenten in Engeland en Zweden omarmen, volgens Forrester, ‘social computing', terwijl consumenten in Frankrijk en Duitsland er niet in geïnteresseerd zijn.

Volgens Mary Beth Kemp, onderzoeker bij Forrester, zijn er diverse redenen voor het verschillende gedrag van de Europeanen. "Niet alle landen zijn even ver als het gaat om het gebruik van Internet. Van de Spanjaarden internet slechts 40 procent dagelijks en van de Italianen zit 44 procent dagelijks op het internet. Verder is het voor sommige een uitdaging om aan een goede verbinding te komen. Breedband is nog niet universeel, een vierde van de Duitsers heeft nog een inbel- of isdn-verbinding".

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2031542). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×