Managed hosting door True

Nederlander mailt minder dan Europeaan

 

Nederlanders ontvangen minder e-mail dan Europeanen gemiddeld, maar tillen daar niet zwaar aan. Dit blijkt uit een recent Europees onderzoek naar het gebruik van e-mail, uitgevoerd in opdracht van Veritate.

Vergeleken met Europa ontvangen Nederlanders iets minder e-mail dan gemiddeld en de overgrote meerderheid ervaart dit als precies goed (58,5%) of te veel (33%). In vergelijking met het Europese gemiddelde zijn er in Nederland minder mensen die vinden dat ze veel te veel e-mail ontvangen (6,5% versus 11%).

Ruim viervijfde van de Nederlanders leest op alle dagen van de week ongeveer evenveel e-mail, in de meeste gevallen minder dan 30 minuten per dag. Het belangrijkste piekmoment waarop Nederlanders hun e-mail lezen is tussen 18.00 en 20.00 uur.

Ook blijkt dat de helft van de ontvangers automatisch plaatjes blokkeert; 50% tenslotte gebruikt het zogenaamde preview pane in de e-mailinstellingen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1762805). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

"maar tillen daar niet zwaar aan. "
Uiteraard, wie zou er nu wakker liggen van minder (hoofdzakelijk SPAM) mailtjes binnen te krijgen, behalve onzekere pubers die bevestiging zoeken in emails en sms-jes.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×