Managed hosting door True

Bits of Freedom stopt na vertrek Nas en Wessling

 

Bits of Freedom heft zichzelf per 1 september op. De digitale burgerrechtenbeweging staakt na zes jaar haar activiteiten. De voornaamste reden is het vertrek van vaste medewerkers Sjoera Nas en Maurice Wessling.

De stichting Bits of Freedom blijft nog wel bestaan, maar het kantoor wordt gesloten en de organisatie heeft geen mensen meer in dienst. Het formeel in stand houden van de stichting dient voor de jaarlijkse uitreiking van de Big Brother Awards (niet gerelateerd aan de gelijknamige tv-series, maar aan de science fiction-klassieker 1984), die voortaan wordt verzorgd door vrijwilligers.

Het was al bekend dat Sjoera Nas opstapte, naar het College Bescherming Persoonsgegevens. Wessling verlaat Bits of Freedom ook. Die samenloop van omstandigheden heeft, gecombineerd met aanhoudende onzekerheid over de financiën, ervoor gezorgd dat de stekker er nu uit gaat. De digitale burgerrechtenbeweging is voor de financiering afhankelijk van donaties van particulieren en bedrijven, zoals Internet-provider Xs4all. Het heeft nooit voor subsidie van de overheid willen gaan.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1633677). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over



Lees ook


 

Reacties

de ondernemer Koos Appelboom wil bits of freedon voortzetten.

er is ruim voldoende financiele zekerheid

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×