Managed hosting door True

Rombit wint Fujitsu Start-up Award

Beker

De Antwerpse start-up Rombit heeft tijdens het Fujitsu Forum in München de Start-up Award gewonnen. Het Antwerpse bedrijf ontwikkelt smart industry- en smart city-oplossingen met behulp van internet of things-technologie.

De meer dan tienduizend bezoekers van het Fujitsu Forum in München mochten vorige week beslissen welk bedrijf de award voor ’Start-up van het Jaar’ kreeg. Ze konden kiezen uit vijf start-ups, die allemaal de kans kregen om hun projecten voor te stellen: de Nederlandse bedrijven Argu en ConnectedCare, de Belgische bedrijven NRGcoin en Rombit en de Duitse start-up 5Analytics.

Wat de vijf gemeenschappelijk hebben, is dat ze allemaal proberen om, via digitale transformatie, het dagelijks leven eenvoudiger te maken. De jury koos voor het Antwerpse IoT-bedrijf Rombit, omdat zij meer bieden dan enkel een product of een dienst en omwille van hun oplossingen voor de uitdagingen waar bedrijven en overheden vandaag mee geconfronteerd worden.

Rombit helpt op die manier bedrijven en overheden om efficiënter te werken. Het bedrijf is onder meer bekend van de slimme, digitale parkeerborden A Sign, die elektronische schermpjes hebben in plaats van een krijtbordje om data op te schrijven. Rombit heeft projecten lopen bij onder meer Stad Antwerpen, Deme, Brabo, Agora, PSA, Innogy.

In 2016 haalde het bedrijf een investering van tien miljoen dollar binnen, meteen goed voor een van de grotere kapitaalrondes in de Belgische start-up-wereld. Het heeft ondertussen zestig medewerkers in dienst. Begin dit jaar werd een satellietkantoor in Singapore geopend.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.