Managed hosting door True

Simac BMS aast op het Franse Wavetel

 

vlaggen

Simac BMS gaat exclusief onderhandelen om een meerderheidsaandeel in het Franse Wavetel te verkrijgen. Simac wil een nieuwe entiteit bouwen die zich richt op West-Europa en het noordwesten van Afrika met een focus op testen, meten en bewaken van telecommunicatie- en it-netwerken en cyberbeveiliging.

Simac BMS is een afzonderlijke business unit die opereert onder de vlag van Simac ICT België die in 1999 werd opgericht en gespecialiseerd is in het bewaken van managed services voor applicatie- en it-prestaties. Het Franse Wavetel zag in 2003 het levenslicht en opereert momenteel vanuit Parijs, Rennes en Lorient. Het bedrijf ontwikkelt oplossingen voor testen en meten in telecommunicatie- en IT-netwerken.

Momenteel is een vijfde van de omzet van Wavetel afkomstig van export naar telecombedrijven. Tot de klanten behoren onder meer Bouygues Telecom, Free, Deutsche Telekom, Spie, Scopelec, Constructel en Société General. Ook ministeries kennen de weg naar het bedrijf.

Joël Thys, directeur van Simac BMS, opende de samenwerking tussen Wavetel en Simac. ‘Uitbreiden naar de Franse markt is zowel noodzakelijk als natuurlijk voor ons’, zegt hij. ‘Onze expertise in het bewaken van managed services voor applicatie- en it-prestaties is gewild bij zowel onze klanten als onze internationale partners. Met Wavetel erbij kunnen we een vliegende start maken. Dit is een investering in de toekomst en een project dat een belangrijke stap vormt in onze Europese en internationale ontwikkeling.’

De twee partijen onderhandelen momenteel nog steeds over algemene voorwaarden en hebben nog geen overeenstemming bereikt. Het is de bedoeling om de gesprekken begin september af te ronden.
Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6383576). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.