Managed hosting door True

Arnhem Internet Exchange in handen van Vertixo

 

Deal handen schudden overname

Ict-dienstverlener Vertixo heeft Arnhem Internet Exchange (Arnix) overgenomen. Het bedrijf had al een deel van de aandelen in handen, maar wordt nu voor de volle 100 procent eigenaar door mede-eigenaar Data Centrum Arnhem (DCA, onderdeel van Dataplace/Eurofiber) uit te kopen. De ict-dienstverlener uit Arnhem wil hiermee groeien en het connectiviteitsplatform uitbreiden met securitydiensten.

Arnix is in 2013 gestart door initiatiefnemers Data Center Arnhem (DCA) en Vertixo. Het internetknooppunt is gevestigd in dat Arnhemse datacenter. Aangezien DCA in 2017 is verkocht aan Dataplace, een onderdeel van de Eurofiber Group, heeft Vertixo besloten alle aandelen van Arnix over te nemen.

Vertixo stelt dat de overname past in de groeistrategie en visie voor de toekomst. Daarnaast biedt het ook de mogelijkheid het connectiviteitsplatform te gaan uitbreiden met security services. ‘Met de uitbreiding van de dienstverlening willen wij ons focussen op een toekomst waarbij cybersecurity problematiek het grootste dreigement vormt voor bedrijfscontinuïteit’, aldus de ict-dienstverlener.

Vertixo biedt diensten op het gebied van cybersecurity, cloud en connectiviteit. Het heeft zijn dienstverlening ondergebracht bij zeven verschillende datacenter locaties. In november dit jaar voegt het vier locaties toe. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6179640). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×