Managed hosting door True

Canon doet bod op Axis Communications

 

Printer- en cameraconcern Canon wil een bod uitbrengen op alle aandelen van Axis Communications. Het overnamebod heeft een waarde van 2,5 miljard dollar. De directie van de Zweedse leverancier van netwerkcamera's spreekt van een vriendelijke overnamepoging en heeft het bod alvast geaccepteerd. Volgens Canon is de sector van videobewakingssystemen een groeimarkt en wil het via de overname van Axis deze markt betreden.

Naar verwachting brengt Canon in maart een definitief bod uit. Wanneer de overname definitief kan worden afgerond hangt af van de bereidheid van de aandeelhouders om hun aandelen te verkopen en van de instemming van de Zweedse financiële autoriteiten. Axis staat aan de Nasdaq Stockholm genoteerd.

Het bedrijf uit Zweden is in 1984 opgericht en wordt geleid door Ray Mauritsson. Axis beschikt over een wereldwijd netwerk van zo'n 75.000 business partners, inclusief systeemintegrators. Het bedrijf draaide in 2014 een omzet van ruim 560 miljoen euro (5.450 miljard Zweedse kronen) en een nettowinst van 56 miljoen euro (539 miljoen Zweedse kronen).

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5230000). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×