Managed hosting door True

Tiels bedrijfsleven krijgt glasvezelnetwerk

 

Glasnet Tiel en GlasOperator zijn een zakelijk project gestart waarbij 650 bedrijven worden voorzien van een glasvezelnetwerk. Inmiddels hebben zo'n honderd bedrijven zich aangemeld. Met het glasvezelnetwerk kunnen diensten die hoge upload- en downloadsnelheid vergen worden ingezet. Rond de zomermaanden kunnen bedrijven gebruikmaken van het netwerk.

De passieve laag van het netwerk blijft eigendom van de lokale ondernemers op de vier aangesloten bedrijventerreinen Kellen, Latenstein, Westroijen en Medel. Zij hebben zich verenigd in Glasnet Tiel, een onderneming die verantwoordelijk is voor de passieve laag; de actieve laag is uitbesteed aan GlasOperator uit Bodegraven. GlasOperator maakt het netwerk geschikt voor datatransport en zorgt ervoor dat dienstenaanbieders hun netwerk op het netwerk in Tiel kunnen koppelen. GlasOperator deed dit al eerder voor netwerken in Vught, Alphen aan den Rijn en Rotterdam.

Het glasvezelnetwerk heeft volgens Glasnet Tiel geen datalimieten waardoor Tielse ondernemers straks diensten kunnen inzetten die een hoge upload-  en downloadsnelheid vergen, zoals online backup, camerabeveiliging, videoconferencing en het plaatsen van bedrijfskritische applicaties in datacenters.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4532927). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×