Managed hosting door True

Proact levert opslaginfrastructuur aan Waternet

 

Waternet vrouw glas water

Drink-, afval- en op­per­vlak­te­wa­ter­be­heer­der Waternet uit Amsterdam heeft een vijfjarig contract getekend met Proact voor het leveren, implementeren en onderhouden van een nieuwe opslaginfrastructuur. Die vormt de basis voor een vergroting van de beschikbaarheid en de daaraan gekoppelde dienstverlening van de ict-infrastructuur.

Waternet startte in 2011 het project Vital voor de vernieuwing van de ict-infrastructuur. Bij dit project heeft Proact Waternet geadviseerd over de aanpassing van de bestaande opslaginfrastructuur en een nieuw platform in een tweede datacenter.

Beide omgevingen zijn gebaseerd op NetApp-technologie en zullen ervoor zorgen dat de geëiste beschikbaarheid en schaalbaarheid voor nu en in de toekomst gegarandeerd is. Het platform moet ook de vereiste capaciteit leveren voor een nog te implementeren virtual desktop-omgeving, door de inzet van NetApp Flash Cache-technologie.

De beschikbaarheid wordt gewaarborgd middels disaster recovery & back-up replicatie naar een volledig nieuw ingericht tweede datacenter, waarbij gebruik wordt gemaakt van NetApp Snapmanager-software voor een volledige SAN based backup en van SnapVault & SnapMirror ten behoeve van backup en disaster recovery.

Waternet kiest voor de nieuwe dataopslagsystemen in het kader van de vernieuwing van de infrastructuur. Hierbij maakt het gebruik van een datacenter van de gemeente Utrecht.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4532083). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×