Managed hosting door True

Surfnet benoemt Erik Huizer tot technologiedirecteur

 

Ict-dienstverlener Surfnet benoemt per 1 juni 2012 Erik Huizer tot directeur technologie. Momenteel is hij algemeen directeur Informatiemaatschappij bij TNO. Met de komst van Erik Huizer is het nieuwe directieteam compleet. Na het vertrek van algemeen directeur Kees Neggers op 1 juli 2012 zal de directie bestaan uit Erwin Bleumink als algemeen directeur, Karen de Bruijn als directeur bedrijfsvoering en Erik Huizer als directeur technologie.

Vanaf 1987 is Huizer actief in internetontwikkelingen. Tot 2000 vanuit Surfnet, daarna vanuit het NOB. Huizer is actief in verschillende internationale organisaties voor onderzoek naar en strategische ontwikkeling van het internet. Zo was hij van 1999 tot 2002 voorzitter van de Internet Research Task Force en verantwoordelijk voor de coördinatie van wereldwijde onderzoeksinspanningen op het gebied van internet. Hij is tevens hoogleraar ‘internettoepassingen' aan de Universiteit Utrecht.

In de functie van directeur technologie geeft Huizer sturing aan de innovatieprogramma's en initieert en onderhoudt hij strategische relaties met nationale en internationale partners en leveranciers. Tevens ontwikkelt hij samen met Erwin Bleumink de visie en strategie op het vlak van netwerk- en samenwerkingsinfrastructuur voor het hoger onderwijs en onderzoek.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4463617). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×