Managed hosting door True

ICTroom bouwt Datacenter Meppel

 

Datacenter Meppel heeft met ontwikkelaar van computerruimtes ICTroom een contract gesloten voor het ontwerp en de bouw van een nieuw regionaal datacenter. Het datacenter biedt plaats aan vijfhonderd racks en garandeert een 100 procent beschikbaarheid. Op 1 oktober 2012 moet het datacenter operationeel zijn.

Het datacenter wordt gevestigd aan de Ketelskamp op industrieterrein Noord in Meppel. De plannen voor het nieuwe datacenter zijn de afgelopen twee jaar ontwikkeld. Na een marktverkenning is ICTroom als bouwer door Datacenter Meppel geselecteerd. Na oplevering zal ICTroom een rol blijven spelen in het onderhoud en het beheer van de complete technische installatie van het nieuwe datacenter. Datacenter Meppel is mede geïnitieerd door Deziweb, een bedrijf dat zich bezighoudt met hosting en internetdiensten.

Datacenter Branbant

Het afgelopen jaar is ICTroom ook betrokken geweest bij de bouw en realisatie van Datacenter Brabant in Waalwijk. Dit datacenter werd begin februari 2012 officieel geopend. Net als Datacenter Meppel opereert ook dit datacenter carrier-neutraal en speelt energiezuinigheid een belangrijke rol.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4395065). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×