Managed hosting door True

Hoster Netrouting lijft deel Mediaserve in

 

Het Alphense hostingbedrijf Netrouting heeft de co-locatiediensten van Mediaserve overgenomen. Dit bedrijf uit Oldenzaal wil zich voortaan volledig richten op webhosting. Mediaserve bediende met de verkochte activiteiten onder meer andere webhosters en ict-bedrijven die desktopdiensten op afstand aanbieden. Netrouting zegt deze dienstverlening één-op-één over te nemen.

Netrouting uit Alphen aan den Rijn is sinds 2003 actief als internetdienstverlener: in eerste instantie als domeinnaamregistrator en webhoster, maar vanaf 2006 als specialist in beheer- en co-locatiediensten in datacentra. Het maakt gebruik van het datacentrum van TelecityRedbus2 in Amsterdam en de netwerkdiensten van het eveneens Amsterdamse Nikhef. Netrouting is ook internationaal actief geworden en biedt zijn diensten, naast de Nederlandse locaties in Alphen aan den Rijn en Amsterdam aan in Frankfurt, Stockholm en Miami.

Het Oldenzaalse Mediaserve is eveneens sinds 2003 actief. Het maakt voor zijn webhostingdiensten gebruik van een datacentrum (Databarn) van We Dare in Amsterdam.

Op de Nederlandse gefragmenteerde hostingmarkt is een consolidatieslag gaande. Volgens de belangenorganisatie Dutch Hosting Provider Association (DHPA) zijn door die fragmentatie hosters onvoldoende in staat om te investeren in standaardisatie, beveiliging, continuïteit en diensten. Volgens de hosters zijn fusies en overnames onvermijdelijk.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4163023). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×