Managed hosting door True

Bluetooth eerst sneller, later veiliger

 

Met de acceptatie van de 'Bluetooth core specification 2.0 + enhanced data rate' kunnen Bluetooth apparaten tot drie keer sneller (van 1 Mbps naar 3 Mbps) communiceren met elkaar terwijl dat minder stroom vergt dan nu. In de nabije toekomst moet de draadloze techniek ook veiliger worden.

De nieuwe specificatie is compatible met oudere versies. Hij zorgt er ook voor dat het tegelijkertijd werken met meerdere apparaten makkelijk wordt doordat er meer bandbreedte beschikbaar is. In 2005 moeten de eerste Bluetooth 2.0 apparaten beschikbaar zijn.
 
Tegelijkertijd met de nieuwe specificatie heeft de Bluetooth Special Interest Group ook een plan gepresenteerd voor de komende drie jaar. Volgend jaar moet een nieuwe specificatie het koppelen van twee apparaten veiliger maken door langere, alfanumerieke codes te eisen. Ook kan dan één Bluetooth-master 255 'slaves' besturen (nu maximaal zeven).
 
In 2006 moeten energiezuinige Bluetooth-sensoren 100 meter kunnen overbruggen. In dat jaar moet ook de beveiliging op orde zijn. Een apparaat dat staat ingesteld op 'non-discoverable' kan dan ook niet met een geavanceerde aanval ontdekt worden. Verder krijgt Bluetooth in 2006 de mogelijkheid om een boodschap of commando tegelijkertijd te sturen naar meerdere apparaten.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/406578). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×