Managed hosting door True

Novell schikt één aanklacht met Microsoft

 

Novell heeft voor één antitrustaanklacht een schikking getroffen met Microsoft. De Netware- en Linux-leverancier ontvangt 536 miljoen dollar. Novell wil zijn tweede aanklacht voor de rechter laten komen.

De nu geschikte aanklacht heeft betrekking op Novells netwerkbesturingssysteem Netware. De tweede, nog staande aanklacht betreft zijn tekstverwerkingsprogramma Wordperfect, dat het lang geleden heeft verkocht aan Corel. Novell wil de tweede aanklacht deze week nog aanhangig maken. Daarin beschuldigt het Microsoft van monopolistisch gedrag in het midden van de jaren negentig.
 
De eerste aanklacht rond Netware is den minne geschikt. Microsoft betaalt hiervoor en Novell laat nagenoeg al zijn claims hieromtrent vallen. Uitzonderingen zijn gemaakt voor bepaalde patenten van Novell en diens claims rond Wordperfect. Microsoft laat op zijn beurt alle tegenclaims vallen die het tegen Novells eerste aanklacht in het geweer wou brengen. Tot slot laat Novell zijn betrokkenheid bij het antitrustonderzoek van de Europese Commissie varen.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/400440). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures bij Microsoft
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×