Managed hosting door True

WCIT 2010

Intel begint wedstrijd voor startende bedrijfjes

Chipfabrikant Intel organiseert een wedstrijd voor studenten die een eigen bedrijf willen beginnen. De Intel Challenge start in Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië. Of en wanneer Nederlandse studenten kunnen meedoen aan de competitie, is nog niet bekend. Het beste businessplan kan 150.000 dollar winnen.

Innovatie en investeringen in ict zorgen ervoor dat de economie sneller herstelt, vertelt Intel-ceo Paul Otellini tijdens zijn openingskeynote op het World Congress on IT (WCIT) op dinsdag 25 mei. ‘Europa heeft hooggeschoolde en gemotiveerde burgers die creatief zijn. Daarom investeren wij in Europa’, zei de ceo.

Studenten van 150 universiteiten in Europa kunnen meedoen aan de wedstrijd. Docenten van deze universiteiten worden door Intel getraind, zodat ze een curriculum aanbieden dat zich concentreert rond innovatie, aldus de chipfabrikant. Het bedrijf verwacht dat de komende drie jaar tienduizend businessplannen worden ingestuurd. Jaarlijks wordt een winnaar gekozen in de maand november. Naast het prijzengeld van 150.000 dollar, krijgt de winnaar ook ondersteuning bij het opzetten van zijn bedrijf.

Juiste investeringen

Otellini zei dat de chipfabrikant de afgelopen jaren 3,8 miljard dollar investeerde in startende bedrijven. ‘Deze bedrijven staan nu tussen de sponsoren van dit congres, maar ze zijn ook ooit begonnen als entrepreneur.’

De ceo zei dat innovatie een combinatie is van de juiste mensen en de juiste investeringen. ‘Innovatie komt door mensen met goede ideeën te combineren met investeringen. Dit zijn de krachten die leiden tot ideeën waaruit nieuwe bedrijven voortkomen. Dat leidt weer tot nieuwe banen. Uiteindelijke leidt dat tot welvaart en een hogere levensstandaard.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.