Managed hosting door True

Cisco voert energielijst Greenpeace aan

Netwerkleverancier Cisco levert volgens Greenpeace de meeste inspanningen om energiebesparende technologie te ontwikkelen. Ook vermindert het Californische bedrijf zijn eigen kooldioxide-uitstoot. Naast Cisco doen ook Ericsson en IBM het goed volgens Greenpeace.

In de jaarlijkse Cool IT-rangschikking van Greenpeace blijken Panasonic en Sony het slechts te presteren. Met het Cool IT-scorebord wil de organisatie aandacht vragen voor milieu-inspanningen in de technologiesector. Netwerkspecialist Cisco haalt een score van 62 punten, gevolgd door Ericsson (53 punten) en IBM (42 punten).

Cisco scoort met de smart grid-producten voor slim energieverbruik. Ook de investeringen in energiemanagement voor gebouwen doen het goed. Ericsson levert volgens Greenpeace praktische energieoplossingen en deed goed lobbywerk tijdens de klimaattop in Kopenhagen.

Google staat op de zesde plaats met een score van 33. Ondanks zijn ruime aandacht voor energiebesparing weigert Google om concurrentieredenen inzicht te geven in zijn energieverbruik. Microsoft doet dat wel. Greenpeace hoop dat er door slimme ict-toepassingen voor transport, gebouwen en stroomopwekking, de komende tien jaar vijftien procent minder kooldioxide-uitstoot zal zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Interessant om te zien dat Cisco hier de lijst aanvoerd. Betekend dat Cisco goed nadenkt over hoe ze hun producten marketen i.c.m. green IT.
Echter als je kijkt naar de diversiteit aan producenten die zijn vergeleken in dit onderzoek, dan is het maar de vraag hoeveel waarde aan deze uitslag moet hechten. Het is volgens mij nauwelijks te benchmarken hoe een softwareleverancier zich ten opzichte van een hardwarefabrikant verhoud als het gaat om marketing proposities. Dit onderzoek is dan volgens mij ook meer een benchmark van hoe goed of slecht de verschillende ICT bedrijven hun Green IT initiatieven in de markt zetten. Onderliggende producten die ingezet worden om deze green-it proposities te bouwen, daar is volgens mij niet naar gekeken?
Veel interessanter is het volgens mij om een benchmark op te zetten waarbij point producten zich ten opzichte van elkaar verhouden. Bijvoorbeeld: hoe verhoudt een Cisco switch zich m.b.t. energie consumptie ten opzichte van een HP Procurve, 3Com, Juniper, Extreme switch? Welke technieken worden er op product niveau ingezet om verbruikt per switch, poort of van architect niveau bedacht om energieverbruik te verlagen. Dat is denk ik uiteindelijk veel interessanter. Dat Cisco een koning is in het 'marketen' van hun (green IT) oplossingen is algemeen bekend.

Mooi dat de lijst niet langer is. Zo kun je je blijven afvragen of andere producenten het niet beter doen, maar domweg niet gemeten zijn...

En daadwerkelijk oplossingen bieden is schijnbaar niet per se gewenst... je moet ook hard blèren dat je zo green bent, al lieg je dat je barst.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.