Managed hosting door True

TCN opent vernieuwd datahotel

 

Vastgoedontwikkelaar TCN heeft zijn rekencentrum in Groningen uitgebreid tot ruim tienduizend vierkante meter ruimte voor computerapparatuur en ondersteunende installaties. Het bedrijf zorgt ook voor extra kantoorfaciliteiten. Tijdens de heropening kondigde TCN alweer een uitbreiding aan. Daarin wordt zo'n veertig miljoen euro gestoken. Dit plan behelst een verdubbeling van het huidige oppervlak door nieuwbouw aan de noordzijde van het bestaande datahotel.

Het vernieuwde Telehouse Groningen beschikt over zestien zalen. De eerste gebruikers verhuisden in het najaar van 2009 al naar hun nieuwe zaal en recent is de verhuisoperatie voltooid. TCN kondigde tijdens de heropening een nieuw uitbreidingsplan aan. Dit plan behelst een verdubbeling van het huidige oppervlak door nieuwbouw aan de noordzijde van het bestaande datahotel. De investering wordt geschat op veertig miljoen euro. Het vastgoedbedrijf verwacht in combinatie met het energiepotentieel van de Eemshaven en de glasvezelfaciliteiten van Groningen een fors aantal nieuwe klanten te kunnen trekken. 

Interieur

Het datahotel in Groningen opende in 2001 zijn deuren. Nadat Google als grootste klant medio 2009 naar het aparte Telehouse Eemsdelta van TCN migreerde, ontstond op de Groningse locatie gelegenheid om zonder overlast efficiëntere energie- en koeltechnieken in te voeren die een lager energieverbruik mogelijk maken.

Daarnaast is het interieur opgeknapt. Volgens TCN verwachten klanten van een hedendaagse datakrachtcentrale meer uitstraling dan alleen een gang met computerzalen. Daarom heeft het vastgoedbedrijf aan het concept flexibele werkplekken en opslag- en vergaderruimten toegevoegd.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3317694). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×