Managed hosting door True

Juniper en ProCurve winnen terrein op Cisco

 

Netwerkbedrijven Juniper en HP ProCurve zagen hun marktaandeel in enterprise switches in 2009 toenemen. Branchegenoot Cisco leverde aandeel in, maar heeft nog steeds 68 procent van de grootzakelijke switch-markt in handen. Dit blijkt uit wereldwijde marktcijfers uit het vierde kwartaal van 2009 van onderzoeksbureau Canalys.

In 2009 zakte de wereldwijde markt voor enterprise switches met 14 procent naar 21,7 miljard dollar, aldus de onderzoekers. In 2008 was de omzet 25,5 miljard dollar. In het vierde kwartaal van 2009 leefde de markt wel op, met een groei van 15,5 procent. De totale omzet was toen 4,7 miljard dollar. 

3Com

Het marktaandeel van de grootste speler Cisco daalde volgens Canalys van 72,8 procent naar 68,1 procent. HP ProCurve steeg van 5,8 naar 8 procent. De analisten verwachten dat HP Procurve verder zal groeien door de overname van 3Com (inclusief H3C). 3Com zag zijn marktaandeel in 2009 groeien van 3,8 naar 4,6 procent. Ook de stopgezette resellerovereenkomst tussen Cisco en HP moet volgens de onderzoekers voordeel opleveren voor HP.

Juniper zag zijn marktaandeel in 2009 meer dan verdubbelen van 0,7 naar 1,9 procent. Brocade ging van 1,6 naar 2 procent marktaandeel. Ook Extreme Networks zag zijn marktaandeel groeien, vooral in het vierde kwartaal.

Canalys zegt dat eindgebruikers door de crisis vaker kijken naar alternatieve leveranciers bij het vervangen van hun infrastructuren.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3293760). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Grapping dat het plaatje verdacht veel lijkt op een Brocade FC switch. Ook een concurrent van Cisco maar dat met name op FC gebied hoewel Brocade onlangs Foundry overgenomen heeft.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×