Managed hosting door True

Groei personal digital assistant keert weerom

 

PDA's zijn eindelijk weer in trek. Voor het eerst sinds tien kwartalen zit er groei in de verkopen. Dat meldt onderzoeksbureau Gartner.

In het tweede kwartaal werden er wereldwijd 2,75 miljoen personal digital assistants aan de man/vrouw gebracht, 12 procent meer dan een jaar terug. De groei wordt met name toegeschreven aan de Blackberry van het Canadese Research in Motion, in Nederland onder meer geleverd door Telfort en Vodaphone. De verkoop daarvan nam spectaculair toe met 290 procent tot ruim een half miljoen exemplaren. Marktleider is nog steeds PalmOne, maar het marktaandeel liep terug van 38,5 naar 33,2 procent.
Gartner constateert dat de markt voor pda’s steeds meer door zakelijke afnemers wordt beheerst (voor eenderde) en in afnemende mate door particulieren (toch nog goed voor tweederde). HP profiteert daarvan: de verkoop van zijn iPAQ’s nam met 38,9 procent toe in het tweede kwartaal vergeleken met een jaar terug. En dat ondanks het feit dat de meeste modellen inmiddels ongeveer een jaar oud zijn. In Europa deden de iPAQ’s het goed met name vanwege de GPS-modules voor routeplanners en Bluetooth connecties met andere randapparatuur en koptelefoontjes.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/325614). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×