Managed hosting door True

Iaso bij Europese top high-techbedrijven

De Nederlandse maker van back-up software Iaso Backup Technology hoort bij de beste 25 startende high-techondernemingen van Europa. De Eurecan European Venture Contest 2009 wordt voor het vijfde jaar uitgeschreven door het Brusselse adviesbureau Europe Unlimited. Aan de wedstrijd deden zevenhonderd deelnemers mee. De winnaar krijgt negentigduizend euro.

De prijs is een initiatief van Europe Unlimited dat startende ondernemingen helpt bij het aantrekken van kapitaal. In de jury zitten deskundigen en investeerders. De deelnemende bedrijven moeten investeerders overtuigen van hun groeiplannen. Na iedere presentatieronde gaat een beperkt aantal bedrijven door naar een volgende ronde.

Inmiddels zijn nog 25 bedrijven over, waaronder Iaso, maar ook de Nederlandse maker van een e-reader Liquavista en Agendia, dat een test maakt om het risico op uitzaaiing van borstkanker te voorspellen. De winnaar wordt volgende week bekendgemaakt.

Uitbreiden

Directeur Rob Verbeek van Iaso reist volgende week naar Barcelona om zijn bedrijf te pitchen voor de jury. 'Ik zou er niet naar toe gaan als ik niet dacht te kunnen winnen', zegt hij. 'Maar ik schaam me niet als het niet lukt. Ik heb bij de vorige twee rondes al een aantal bedrijven ontmoet en er zitten echt goede tussen.'

Verbeek deed niet zozeer mee om het geldbedrag van negentigduizend euro, maar hoopte vooral in contact te komen met gelijkgestemden en deskundigen. 'En het is leuk dat een jury van deskundigen tot twee keer toe gelooft in je plannen voor de komende jaren.' Iaso heeft plannen om uit te breiden buiten Europa. Aan de jury vertelt Verbeek onder andere hoe hij dat wil doen.

De softwaremaker is gevestigd in Emmeloord en heeft vijftig werknemers. Het bedrijf maakt back-up software. KPN is een klant van het bedrijf. Verbeek is Computable-expert op het gebied van storage.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Erg leuk voor ze, maar ik gebruikte hun software via KPN: rampzalig!
Een backup maken lukt redelijk, maar een restore maken gaat absoluut niet.
Terwijl dat toch de essentie is van een backup.

Goed werk, Rob. Veel succes!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.