Managed hosting door True

Intel en AMD begraven strijdbijl

 

Chipfabrikant Intel en chipfabrikant AMD hebben hun ruzie over patenten en het misbruik van monopolieposities bijgelegd. Intel betaalt AMD 1,25 miljard dollar. Daarnaast tekenen de partijen een licentieovereenkomst waarin staat dat de chipmakers elkaars technologie mogen gebruiken. Ook zal Intel zich houden aan een aantal regels rond ethisch zakendoen. AMD staakt in ruil hiervoor zijn rechtszaken tegen Intel. Ook de klachten worden ingetrokken.

'De relatie tussen de twee bedrijven is in het verleden lastig geweest. Deze overeenkomst beëindigt de juridische strijd en zorgt ervoor dat de bedrijven zich weer kunnen richten op innovatie en productontwikkeling', zeggen de chipmakers in een toelichting.

De twee partijen hebben al jaren ruzie over de schending van patenten en de agressieve manier van adverteren van Intel. AMD spande in Verenigde Staten en Japan rechtszaken aan tegen Intel. Ook klaagde het bedrijf bij de Europese Commissie, die een onderzoek startte. In mei kreeg Intel een boete van 1,06 miljard euro voor het misbruiken van zijn monopoliepositie. De chipmaker heeft een marktaandeel van ongeveer 80 procent.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3154526). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Reacties

Op zich vind ik het bedrag van 1,25 miljoen dollar vrij lachwekkend in deze orde van grootte.

Intel gebruikt AMD alleen maar om het gezeur dat Microsoft heeft met de EU, etc. van zich af te houden. Ik weet zeker dat Intel binnen een paar jaar AMD de markt uit kan werken, mochten ze dat echt willen.

Ik weet het zeker van niet. AMD heeft paar Saudische aandeelhouders aan de haak geslagen die van gekkigheid niet weten wat ze met hun geld moeten doen nu de olie opraakt.
http://www.msnbc.msn.com/id/21840227

Intel heeft er ook niets aan als AMD over de kop gaat. Als AMD failliet is dan richten alle ogen zich op de monopoliepositie van Intel en kunnen ze nog meer boetes krijgen.

Wat er dus eigelijk gebeurt is dat de grootste concurrent van AMD, geld investeert in datzelfde AMD om AMD overeind te houden.

"Intel heeft er ook niets aan als AMD over de kop gaat. Als AMD failliet is dan richten alle ogen zich op de monopolie positie van Intel en kunnen ze nog meer boetes krijgen."
Maar dan moet er wel een bedrijf over zijn dat in 't zelfde water vist. Anders wordt Intel simpelweg niet meer aangeklaagd.

"Wat er dus eigenlijk gebeurt, is dat de grootste concurrent van AMD, geld investeert in datzelfde AMD om AMD overeind te houden."
Dat geloof ik dus niet. Ik denk eerder dat ze de conclusie getrokken hebben dat 't slecht voor de naam van hun bedrijf is, en dat er nog meer boetes in 't vooruitzicht lagen.

Als je een bedrag van 1,25 miljard gaat betalen, kan dat slechts gezien worden als schuldbekentenis en daar is Intel zich van bewust. Intel laat zich niet intimideren en weegt slechts kansen af, ze staan er dus slecht voor en kiezen eieren voor hun geld, en dat op zich doet al pijn genoeg. Door op deze manier met de billen bloot te gaan hopen ze nog enigsinds hun naam hoog te houden, door rust op de markt te creeeren.

Vacatures bij AMD

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.