Managed hosting door True

Intel-topman stapt over naar EMC

 

Pat Gelsinger, al jaren een van de belangrijkste managers bij Intel, stapt over naar storageleverancier EMC. Gelsinger wordt bij EMC voorzitter en operationeel directeur (coo) van de infrastructuurdivisie. De stap van Gelsinger zwelt speculaties aan wie nu precies EMC's ceo Joe Tucci gaat opvolgen.

Pat Gelsinger is een echte it-veteraan. Hij is inmiddels al dertig jaar werkzaam bij chipleverancier Intel. De laatste jaren was hij actief als co-manager van Intel's digital enterprise group. EMC heeft hem echter weten te strikken. Pat Gelsinger wordt nu bestuurder en chief operating officer van EMC's infrastructuurdivisie.

De overstap doet de speculaties aanzwellen over de opvolging van EMC's ceo Joe Tucci. Naast Gelsinger wordt ook Howard Elias als mogelijke opvolger genoemd. Elias is afkomstig van Compaq alwaar hij goede zaken deed in de verkoop van storage. Na de overname van Compaq door HP vertrok Elias naar EMC. Elias is nu benoemd tot hoofd van EMC's servicesdivisie. Naast Gelsinger en Elias wordt ook financieel directeur David Goulden als mogelijke opvolger van Tucci genoemd.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3066842). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×