Managed hosting door True

Doodzieke oprichter van EMC overlijdt

 

Richard Egan, een van de oprichters van storage-leverancier EMC, heeft in zijn Amerikaanse woonplaats Boston een eind aan zijn leven gemaakt. Egan leedt aan kanker en was ongeneeslijk ziek.

Miljardair Richard Egan is 73 jaar geworden. Hij leed aan longkanker. Hij was een self-made man en stond bekend als een slimme zakenman. Egan heeft een lange staat van dienst in de it. Hij startte in 1979 samen met Roger Marino het bedrijf EMC (Egan Marino Corporation) en verkocht kantoormeubilair. Later werden dat geheugenmodules, harde schijven en storage-apparatuuur.

EMC, waarvan het hoofdkantoor staat in de buurt van Boston, is tegenwoordig een van de grootste storage-leveranciers van de wereld. In Nederland is het bedrijf gevestigd in Nieuwegein. In juli 2009 nam het bedrijf een meerderheidsbelang in Data Domain, dat disk- en netwerkgebaseerde gegevensbeveiliging levert.

Egan verliet EMC in januari 2001. Hij verzamelde fondsen voor de Republikeinse partij en werd de Amerikaanse ambassadeur in Ierland. Dat hield hij vijftien maanden vol, waarna hij terugkeerde naar Boston.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3039861). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees verder


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.